febrer, 2023

LES MATEMÀTIQUES I EL SEU PROCÉS CREATIU

22febr.21:0023:00LES MATEMÀTIQUES I EL SEU PROCÉS CREATIUBIOPICS I LA CIÈNCIA VISCUDA EN PRIMERA PERSONA – LES MATEMÀTIQUES I EL SEU PROCÉS CREATIU I ‘THE MAN WHO KNEW THE INFINITY’

Detalls de l'activitat

La pràctica del camp de la recerca explicada a partir de la vivència de persones de reconegut prestigi i gran trajectòria enceta tres grans converses. L’esforç, la passió i les dificultats en les seves carreres i les seves principals troballes es combinaran amb tres biopics que també volen transmetre la forta imbricació entre la vida i la tasca investigadora tot seguint tres grans temàtiques: l’exploració de l’univers, l’abstracció de les matemàtiques i la intel·ligència artificial i la robòtica.

En aquesta sessió es tractarà l’estat actual de les matemàtiques, sovint menystingudes per algunes esferes de la societat. I és que sovint són vistes com a abstractes i semblen no tenir el reconeixement que es mereixen. Dues persones joves àmpliament reconegudes en l’àmbit nacional i internacional, involucrades en recerca sobre temàtiques relativament similars, compartiran les seves inquietuds respecte a aquesta ciència i la seva situació actual. Tot seguit es visionarà el biopic The man who knew the Infinity, obra que narra la vida d’un jove indi sense escolaritzar. En Srinivasa Ramanujan, tot i la seva manca formativa, té grans aptituds per les matemàtiques. Aquest fet el portarà a ser convidat a la Universitat de Cambridge per treballar amb un preeminent matemàtic anglès i acabar d’explotar totes les seves capacitats.

L’activitat començarà amb el col·loqui i tot seguit tindrà lloc el passi de la pel·lícula.

Més

Data

(Dimecres) 21:00 - 23:00

Ubicació

CCCB - EDIFICI TEATRE

Plaça de Joan Coromines