Concurs

POSA A PROVA ELS TEUS CONEIXEMENTS SOBRE EINSTEIN I LA VISITA QUE VA FER A CATALUNYA ARA FA 100 ANYS. T’ANIMES?

Aquí va la primera pregunta:

1. L’estiu de 1922, Esteve Terradas es va reunir amb Einstein per ultimar els detalls de la seva visita a Barcelona. On va tenir lloc aquesta trobada? 

 
 
 
 

2. Al febrer de 1923, pràcticament coincidint amb la visita d’Einstein a Barcelona, va morir un dels físics més il·lustres de la història. Qui? 

 
 
 
 

3. L’astrònom Josep Comas i Solà va ser un dels més crítics amb Einstein durant la visita d’aquest a Barcelona. Per què va destacar Comas i Solà? 

 
 
 
 

4. Durant els dies que va estar a Barcelona, Einstein no va anar l’Observatori Fabra. Quin va ser el motiu?

 
 
 
 

5. L’astrònom Josep Comas i Solà va ser un dels més crítics amb Einstein durant la visita d’aquest a Barcelona. Per què va destacar Comas i Solà? 

 
 
 
 

6. Quina d’aquestes frases va poder haver esmentat Albert Einstein durant la seva estada a Catalunya?

 
 
 
 

7. La primera conferència d’Einstein a Barcelona va ser sobre la relativitat restringida. En què consisteix aquesta teoria?

 
 
 
 

8. En la carta del menjar servida a Einstein a la Residència de Rafael de Campalans de Barcelona, els plats es va batejar amb noms…

 
 
 
 

9. Quina tecnologia, relacionada amb la comunicació, no hauria pogut desenvolupar-se sense la teoria de la relativitat d’Einstein?

 
 
 
 

10. Abans d’Einstein, altres físics relacionats amb la relativitat van visitar Barcelona per impartir conferències. Quins van ser?

 
 
 
 

11. Quin mètode va fer servir Albert Einstein per avisar de la seva visita a la capital catalana?

 
 
 
 

12. Einstein va arribar a Barcelona en tren procedent de To, França. A quina velocitat podien arribar les locomotores més avançades de l’època? 

 
 
 
 

Pregunta 1 de 12